Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε #πάθος για κάτι που κάνουμε;

Τον Ιούλιο του 2016 είχα αναλάβει να συστήσω ένα τμήμα προγραμματιστών. Ήμουν υπεύθυνος δηλαδή να γράψω αγγελίες, να τις κοινοποιήσω, να περάσω τις συνεντεύξεις και να κάνω την επιλογή των ατόμων αυτών. 

Έδινα μεγάλη βάση πέρα από τις τεχνικές γνώσεις και στην χημεία του ατόμου να ταιριάζει δηλαδή με την υπόλοιπη ομάδα και με εμένα προσωπικά. 

Ένα απόγευμα λοιπόν έρχεται μια τελευταία συνέντευξη. Ήταν ένα παιδί που τον έλεγαν Γιώργο και είχε αξιόλογο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία. Ήταν 3-5 χρόνια μεγαλύτερος μου.

Η συνέντευξη πήγε εξαιρετικά. Ήταν αρχικά ο μοναδικός που απάντησε σε όλες τις απαντήσεις σωστά αλλά το βασικότερο είχαμε άριστη επικοινωνία. Σύντομα αρχίσαμε να μιλάμε γενικότερα για τον κλάδο και τις εμπειρίες μας που είχαμε αποκομίσει από αυτόν. 

Η χημεία μας, έκανε αυτό που λένε «match» και περπατήσαμε μέχρι τον σταθμό του ηλεκτρικού στο μοναστηράκι όπου και αποχωρήσαμε. Είχε πάει ήδη η ώρα αργά.

Για τους Χ,Υ λόγους δεν έτυχε να συνεργαστούμε διότι δεν ήταν το σωστό timing.

Μια φορά αυτό το παιδί λοιπόν συνάντησε τυχαία ένα άλλο παιδί που δουλεύαμε μαζί και η συζήτηση ήρθε στην τότε συνέντευξη. Του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά «Μου είχε προκαλέσει εξαιρετικά θετική εντύπωση το πάθος του Αργύρη και ήθελα πολύ να συνεργαστούμε». Τελικά για κάποιους λόγους δεν έτυχε τότε να συνεργαστούμε.

Αυτό το παιδί εδώ και λίγα χρόνια δουλεύει στην #Amazon στις ΗΠΑ.

Ποιο είναι το νόημα αυτού του post;

Το νόημα είναι πώς το πάθος για κάτι είναι κινητήριος δύναμη. Αυτό πιστεύω προσωπικά τουλάχιστον.

Το πάθος φέρνει ψυχολογία και η ψυχολογία όπως είναι γνωστό αλλά και αποδεκτό είναι τα πάντα. Είναι δημιουργικότητα, είναι υγιές περιβάλλον, είναι οικονομία.

Είναι ένα βασικό συστατικό της (οποιαδήποτε) επιτυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου