Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια : «Σας ρίχνω στα βαθιά νερά ώστε να μάθετε να κολυμπάτε»

Με την φράση «Σας ρίχνω στα βαθιά νερά ώστε να μάθετε να κολυμπάτε» σαν σήμερα  πριν από 38 χρόνια ο Κ.Καραμανλής  υπογράφει την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Στην ένωση των ισχυρών κρατών της Ευρώπης. Τότε όπου διασφαλίστηκε η Δημοκρατία στην χώρα, η ελευθερία του λόγου, η νομιμοποίηση της αριστεράς και η δυνατότητα πολιτικής έκφρασης της, η θωράκιση και προστασία των Εθνικών συνόρων από τις απειλές της Τουρκίας.

Δυστυχώς η τελευταία περίοδος Καραμανλή ήταν κάθε άλλο παρά φιλελεύθερη. Μεγάλες κρατικοποιήσεις εταιρειών, αρκετοί διορισμοί στο δημόσιο, μικρή αύξηση του δημοσίου χρέους. Το κακό και η αρχή του τέλους της Ελλάδας σαφώς ξεκίνησε με την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ το 1981 και την αρχή του ημιΣοσιαλισμού στην Ελλάδα.

38 χρόνια μετά φαίνεται πώς η Ελλάδα δεν έμαθε τελικά να κολυμπά. Μάλιστα μπορούμε να πούμε πώς όχι μόνο δεν έμαθε να κολυμπά αλλά επαναπαυτήκαμε ακόμα περισσότερα στις δάφνες μας με τα γνωστά πλέον σε όλους αποτελέσματα.

Λέγεται πώς ο Καραμανλής κάποια στιγμή όταν έκανε την αυτοκριτική του είχε δηλώσει τα εξής : «Έβαλα στόχο να θωρακίσω την Δημοκρατία και την Ελευθερία στην χώρα και θαρρώ πώς το πέτυχα, έβαλα στόχο να προσφέρω εργασία και μια αξιοπρεπή ζωή στους Έλληνες και θαρρώ πώς το πέτυχα, έβαλα στόχο να αλλάξω την κουλτούρα και την νοοτροπία των Ελλήνων και θαρρώ πώς απέτυχα παταγωδώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου