Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Ανάβαλος/Αργολίδα : Δεν φταίνε τα μνημόνια, εμείς παραμένουμε τραγικά ανίκανοι 40 χρόνια!Είμαι οπαδός της άποψης πώς για τα μνημόνια και την οικονομική κρίση της χώρας δεν φταίει κανείς άλλος παρά μόνο η χρεοκοπημένη κουλτούρα μας και το γεγονός πώς η σοβαρότητα απουσιάζει απο πολλά επίπεδα της Ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτό το άρθρο θα ήθελα να αναφέρω ένα απλό παράδειγμα που επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψη.

Το έργο άρδευσης του ανάβαλου στην Αργολίδα είναι μια "πονεμένη ιστορία". Εδώ και τουλάχιστον 40 χρόνια ακούμε για ένα έργο το οποίο θα αυξήσει  την αγροτική παραγωγή της περιοχής, θα βελτιώσει τα έσοδα των αγροτών και θα ενισχύσει το ΑΕΠ της χώρας. Πέραν αυτού θα μπορέσει να ενισχύσει τον αγροτουρισμό και την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.
Έμπαση περίπτωση το έργο φαίνεται πώς έχει πάρει τον δρόμο του με συνολικό κόστος 35 εκατ ευρώ. Δηλαδή χάσαμε 40 χρόνια για να βρούμε 35 εκατομμύρια ευρώ τα οποία χρήματα προέρχονται τελικά από την «κακιά Ευρώπη» μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.
Την ίδια στιγμή η χώρα αυτή που έχει ήδη διώξει 500,000 νέους ανθρώπους στο εξωτερικό επειδή δεν τους προσφέρει την παραμικρή δυνατότητα να μείνουν εδώ και να δημιουργήσουν, η χώρα που προσφέρει βασικό μισθό 500 ευρώ συνεχίζει να χρηματοδοτεί το ταμείο της ΔΕΗ με 600 εκατ κάθε χρόνο! Δηλαδή μόνο με τα χρήματα που δίνουμε για το ταμείο της ΔΕΗ θα μπορούσαμε να είχαμε χρηματοδοτήσει σε 1 χρόνο τόσα έργα ανάπτυξης σε ολόκληρη την χώρα δίνοντας την δυνατότητα στην οικονομία να επανεκκινηθεί!. 

Αντί αυτού συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε ένα ταμείο με τόσα χρήματα όσα δεν αξίζει σήμερα η ίδια η ΔΕΗ και ένα ταμείο το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να μας προσφέρει την παραμικρή δυνατότητα ανάπτυξης της οικονομίας.
Θέλεις κάτι παραπάνω λοιπόν για να καταλάβεις πώς δεν φταίει τελικά ο Σόιμπλε όπως σου λένε οι λαϊκιστές πολιτικοί αλλά η χρεοκοπημένη κουλτούρα και φυσικά η ανικανότητα μας;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου