Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Αυτό είναι το μεγαλύτερο και πιο σκοτεινό σχέδιο εις βάρος της χώρας που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες!


Βάση των στοιχείων της διαΝΕΟσις 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν πώς τα μνημόνια είναι δημιούργημα των Ευρωπαίων για να εκμεταλλευτούν την χώρα μας.

Φυσικά είμαστε ο λαός που κατάφερε και χρεοκόπησε σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό, δημογραφικό, πολιτικό, πολιτιστικό, κοινωνικό) σε περίοδο μακροχρόνιας ειρήνης. Η αυτοκριτική είναι άγνωστη λέξη. Φυσικά όσο αρνούμαστε την αυτοκριτική τόσο θα παραμένουμε σε κρίση. ( ήδη βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο των μνημονίων και τον 10ο της οικονομικής κρίσης ).

Κανείς δεν θέλει να συζητήσει γιατί είχαμε και έχουμε ένα υπέρογκο δημόσιο τομέα, γιατί σχεδόν όλες οι κρατικές επιχειρήσεις ήταν ελλειμματικές, γιατί είχαμε συνταξιούχους από τα 50 έτη, γιατί ως λαός παίρναμε διακοποδάνεια και εορτοδάνεια σε περίοδο μεγάλη ευημερίας, γιατί την πρώτη περίοδο του σοσιαλισμού διώξαμε και κλείσαμε τόσα εργοστάσια και επιχειρήσεις, γιατί δίναμε συντάξεις και εφάπαξ χωρίς καμία μαθηματική λογική, γιατί παίρναμε δάνεια για να αγοράζουμε τα κάμπριο και όχι χρήματα για να επενδύσουμε στην δουλειά μας, γιατί ψηφίζαμε αυτούς που μας βόλευαν για να μπορούμε να έχουμε όλα τα παραπάνω.

Σε αυτό το blog και γενικά δεν έχω σκοπό να χαϊδέψω αυτάκια και να λαϊκίσω, άσχετα αν είμαστε μια χώρα ευεπίφορη προς το ψέμα και τα παραμύθια η οποία γεννά λαϊκιστές πολιτικούς.

Το 1908 οι Έλληνες πίστευαν πώς η Ελλάδα είναι ένα μικρό και χρεοκοπημένο κρατίδιο διότι οι ξένοι την ήθελαν μικρή και αδύναμη. Η έλευση του Ελευθερίου Βενιζέλου όμως άλλαξε άρδην την άποψη αυτή. Οι πολίτες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1920 θεωρούσαν πώς τα σκοτεινά σχέδια έχουν βάλει σκοπό να τους εξαλείψουν ως έθνος. Η έλευση του Κεμάλ όμως άλλαξε άρδην τα σχέδια. Η Εσθονία έζησε για πολλά χρόνια την φρίκη της αριστερής παράνοιας. Η έλευση των φιλελεύθερων άλλαξε ριζικά την χώρα που σήμερα θεωρείται ως μια από τις υγιέστερες βάση δεικτών χώρες.

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι πολλά. Κάθε φορά που ένας λαός δεν είναι ικανός να πάρει την τύχη στα χέρια του, ανακαλύπτει θεωρίες συνομωσίας για να καλύψει έτσι τα λάθη του αλλά και την έλλειψη οράματος για την χώρα του.

Ένας σύγχρονος διανοητής έχει δηλώσει «Πεθαίνουμε για παραμύθια, γιατί η έλλειψη αυτοπεποίθησης μάς κάνει να καταφεύγουμε σε φαντασιώσεις…».

Τροφή για σκέψη….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου